Skip to main content

Second opinion med hjälp av AI

Nu kan vi presentera AI i samarbete med Dentail. Ett revolutionerande plugin som utmanar detektering av karies i två steg. Vid start får du 30 bilder analyserade utan kostnad. Allt du behöver är nya versionen av DentalEye och pluginet tillagt.

Manifest karies

Röd färg indikerar manifest karies.

Initial karies

Gul färg indikerar initial karies.

Jag vill veta mer och testa…  Enkelt att installera, snabbt att komma igång

  I den senaste versionen av DentalEye, 3.3.6, har vi nu integrerat ett AI för second opinion på karies.

  Så här kommer du igång

  • Ladda ner senaste versionen av DentalEye (3.3.6)

  • Installera och kom igång direkt!

  • Fri support ingår om du behöver hjälp

  Efter förbrukade testbilder kan ni enkelt beställa tjänsten genom att kontakta oss. Kostnad är 20 kr exkl moms per undersökning. Med undersökning menas fritt antal bilder per patient och dag.

  AI upptäcker karies snabbt och säkert


  Intervju med Alexander Johansson, delägare Dentail


  En AI-lösning för att snabbt och säkert upptäcka karies har nyligen lanserats som ett plugin i DentalEye, vårt program för bildhantering av dentala bilder. Vi har träffat en av Dentails ägare, Alexander Johansson, för att höra om utvecklingsprocessen, användarvänligheten och framtidens potential för AI inom tandvården.

  Dentails AI-lösning bedömer karies genom att analysera bilder som tas med exakt samma vinklar hos tandläkare över hela världen, vilket gör systemet mycket tillförlitligt. Med olika färgmarkeringar direkt på röntgenbilderna markeras karies i olika stadier.
  – Bilderna möjliggör en effektiv kommunikation med patienten och AI-systemet agerar som ett komplement till tandläkaren eller tandhygienisten. Integrationen är enkel och man är i gång på nolltid, förklarar Alexander.

  Tandvårdspersonalen som har fått testa systemet under utveckling har haft övervägande väldigt positiva reaktioner. Efter lanseringen har det varit, och är, ett stort intresse från kliniker att få tillgång till Dentails AI. Alexander uppger att deras AI utvecklas hela tiden och nya funktioner kommer att bli tillgängliga i kommande versioner. Vilka funktioner som står på tur är han hemlighetsfull om, men han lovar att det kommer att vara till mycket nytta för användaren.

  ”Bilderna möjliggör en effektiv kommunikation med patienten och AI-systemet agerar som ett komplement till tandläkaren eller tandhygienisten. Integrationen är enkel och man är i gång på nolltid.”

  – Alexander Johansson

  Tre år av utveckling

  Alexander Johansson är tandläkare och har praktiserat i både Finland och Schweiz. Idag är han verksam tandläkare på Tandcity i Malmö samt ägare och vd i Dental AB. Under sin vistelse i Schweiz kom idén om att utveckla ett AI-hjälpmedel som snabbt och säkert upptäcker karies och bedömer status. Tillsammans med vännen och programmeraren Tobias Hagström startade han 2020 företaget Dentail AB. De tog sig igenom utvecklingsprocessen som pågick i tre år och involverade omfattande tester. Systemets noggrannhet och tillförlitlighet bygger på inlärning av inte mindre än 30 000 dentalbilder.
  – Det svåraste i utvecklingsarbetet var inte att koda systemet eller AI-inlärningen som tog lite tid, utan det som var lite krångligt var all dokumentationen, kvalitetssäkringen och CE-certifieringen som krävs, berättar Alexander.

  Alexander Johansson

  Lansering i Sverige i samarbete med DentalEye

  När Alexander återvände till Sverige tog han kontakt med ALMASOFT. Ett samarbete inleddes och nu har alla svenska tandvårdspraktiker som använder DentalEye tillgång till en säker och snabb AI-assistent.
  – Vi blev entusiastiska när Alexander vände sig till oss. Lösningen och samarbetet ligger helt rätt i tiden och vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder en professionella AI-assistent som ett plugin till DentalEye, förklarar ALMASOFTS och DentalEyes VD Marcus Johansson.

  Dentails plugin är provat och lanserat i Sverige, Schweiz och England. Finland står på tur.

  En kraftfull assistent, inte en ersättare

  AIn är ett kraftfullt verktyg för att underlätta diagnostik och kommunikation med patienterna. Den tar inte några beslut om behandling utan bistår bara med en professionell bedömning, en digital second opinion.
  – AI-tekniken kommer inte att ersätta tandläkare och tandhygienister, men kommer definitivt att spela en nyckelroll i att effektivisera och förbättra diagnostiska processer samt spara värdefull tid för både vårdpersonal och patienter. Vår AI-lösning är bara toppen av ett isberg av spännande utveckling för digitaliseringen inom tandvården, avslutar Alexander.

  Kontakta oss gärna för mer information. Ring 08-621 07 00 eller maila info@dentaleye.com